Activiteiten commissie

Het nieuwe schooljaar is al weer een paar weken bezig en zo ook de Activiteiten Commissie is al weer heel hard in de weer om de komende activiteiten te organiseren. Op dit moment wordt er achter de schermen alweer hard gewerkt aan het Sintfeest, maar ook de kerstvoorbereidingen staan voor de deur. Na alle Coronabeperkingen van de afgelopen jaren, kunnen we voor dit schooljaar gelukkig weer meer organiseren. Zo hebben wij nog een 20 jarig lustrumfeest te vieren dit schooljaar!

De AC wil graag samen met andere ouders en teamleden weer zorgen voor zinvolle bestedingen van uw ouderbijdrage. Deze ouderbijdragen maakt dat we gezamenlijk leuke extra’s toe kunnen voegen aan de schooltijd van uw kinderen!

 

Wij willen ons graag voorstellen als leden van de Activiteiten Commissie.

Sharon Groevestein, moeder van Gamalliel Rust in groep 8. 

Miranda Jonk, de moeder van Kaitlyn (vorig jaar groep 8) en Nigel in groep 7.

Samira El Karbas- Aougaga, de moeder van Adnaan in groep 6.

Karima Boularouz, de moeder van Rayan in groep 7.

Amanda Rahim, de moeder van Alisha (vorig jaar in groep 8), Nour in groep 7 en Noah in groep 2.

Rolf Koch, de vader van TJ uit groep 3.

 

De activiteiten commissie van Letterland werkt veel samen met de IPSAlmere, want een aantal festiviteiten vieren wij uiteraard met de IPSAlmere samen.

Zo vieren we Sinterklaas samen. We sporten en spelen met de coöperatieve spelletjes en de sportdagen samen op en rond het schoolplein. De groepen 8 van Letterland en Year 6 van de IPSALmere ontvangen hun Anglia certificaat tijdens de gezamenlijk georganiseerde High Thea. Zo houden we de interactie met beide afdelingen in stand. 

Natuurlijk zijn er ook activiteiten die alleen onder de Nederlandse afdeling vallen:

  • De Kinderboekenweek in oktober; het aanschaffen van nieuwe boeken, zodat de bibliotheek up-to-date blijft. Leuke, actuele boeken dragen bij aan het leesplezier van uw kind!
  • We schenken de Nederlandse leerkrachten € 25,00 per klas om iets leuks voor in hun klas te kopen.
  • We doen natuurlijk weer mee met het voetbaltoernooi in onze mooie tenues.
  • Er wordt gezorgd voor een gezond en lekker tussendoortje tijdens de sportdagen.
  • Ook dit schooljaar komt er weer een superleuk schoolfeest!
  • We sluiten het schooljaar af met een knalfuif voor groep 8. Maar we staan ook open voor nieuwe activiteiten.

Komt u de Activiteiten Commissie versterken?

Maar we zijn nog op zoek naar ouders die graag ook actief mee willen denken met de Activiteiten Commissie. Vind je het leuk om te helpen met het bedenken, organiseren en uitvoeren van de activiteiten op Letterland, bijvoorbeeld het sinterklaasfeest, kerst, sport en speldagen en de schoolreisjes. Geef je dan nu op! Het is ontzettend leuk om mee te denken hoe we de activiteiten tot een waar feestje kunnen maken. Van elke activiteit wordt er een commissie gemaakt waar je je voor kunt aanmelden. Dan bedenk je met de commissie, die bestaat uit ouders en leerkrachten, hoe het feest ingevuld wordt. Daarna is het organiseren en het uitvoeren en maak je de activiteiten ook mee! Leuk om de school en de kinderen op die manier mee te maken. Uiteraard hopen wij op veel reacties, want vele handen maken licht werk!

Mocht u interesse hebben dan kan u een mailtje sturen naar ac@letterland.asg.nl

 

We wensen u en de kinderen weer een heel fijn schooljaar toe!

Heeft u vragen, suggesties of ideeën dan kan u contact opnemen met de leden van de Activiteiten commissie via ac@letterland.asg.nl