Onze school

Letterland bestaat sinds augustus 2000 en is een openbare brede basisschool. Het openbaar onderwijs in Almere wordt bestuurd door de Almeerse Scholen Groep (ASG). Alle openbare basisscholen werken in clusters van scholen die samen beleid maken in de wijk(en). Elk cluster heeft een clusterdirecteur en elke basisschool heeft een eigen directeur.

Letterland is als openbare school toegankelijk voor iedereen, zonder onderscheid naar geslacht, land van herkomst, levensbeschouwing, maatschappelijke opvattingen, inkomen en fysieke mogelijkheden. We willen de kinderen samenbrengen en laten samenwerken. Kortom: we willen een afspiegeling van de maatschappij zijn waarin de kinderen zich later ook moeten kunnen redden.

Als Brede School bieden we ook naschoolse activiteiten aan, we werken hierbij nauw samen met de Schoor en Smallsteps.

Letterland biedt vanaf groep 1 Engelse lessen aan omdat we dat belangrijk vinden voor de ontwikkeling van de kinderen.

We zijn een basisschool waar we streven naar optimale resultaten met oog voor het individuele kind.

Graag ontmoet ik u bij ons op school.
Inge van Amersfoort, directeur Letterland.

De activiteiten die door de Brede School worden aangeboden zijn toegankelijk voor alle kinderen uit Literatuurwijk. De komende maanden kun je weer meedoen met allerlei leuke activiteiten na schooltijd. Kijk op de activiteitenladder en schrijf je snel in voor de activiteit die je leuk vindt, zodat je verzekerd bent van een plekje.

Activiteitencoördinator Brede School Letterland is Josephine Kuiper.
Voor informatie over de activiteiten en inschrijvingen mail naar: bredeschool@letterland.asg.nl

Op zoek naar leuke activiteiten in de vakanties? Kijk eens op www.deschoor.nl bij vakantieFUN

Heeft u of heb jij ideeën, suggesties of tips om de brede school nog leuker, interessanter en/of leerzamer te maken?
Of wil je betrokken worden bij Brede School Letterland als vrijwilliger, stagiaire of anderszins?!
Neem dan contact op met de activiteitencoördinator: Josephine Kuiper, bredeschool@letterland.asg.nl

Alle gemelde activiteiten zijn onder voorbehoud. Voor de activiteiten waarop ingeschreven dient te worden, geldt een minimum en een maximum aantal.

Apologies for this not being sent out last week.

The 3 items that are due on the 3rd July are:

- The adventure story;

- Creating your own extremophile

- Creating your own board game. Please note that we will be playing these games in class!

I was very impressed with the extremophile research that the children gave last week.

Just a small reminder about our sports day on Thursday.

We have also just been informed that parents are allowed to be spectators on the day. If you would like to watch, you will be allowed to sit in the stands, however, please be aware that you will not be allowed to participate in the activities.

On Thursday 22 June there will be an extra sports day for year 5 and 6. The sports day is taking place at ‘Topsportcentrum Almere-Poort’. With their classes they will get on this day 4 different sports clinics, they will be tested on different aspects of sports and there will be a Fun park.

For this day the children need to bring snack for break time, lunch, drinks,  a water bottle and indoor gymshoes. We will be taking part in sports activities all day, please dress your children in their sports clothes. Valuables and jewellery need to be left at home on this day.

Your child is expected to be at the ‘topsportcentrum’ at 9.00 AM. (Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere) The teachers will be waiting for them outside at an indicated spot. The days starts at 9:15, so please make sure you are on time. We will ask you to pick up your child at 2.00 PM at the same spot as you brought them.

We are looking forward to it!

Year 5, 6 and gym teachers

As part of our unit Mission to Mars we will be visiting the Planetarium to go on a virtual trip to Mars.  We need some parents to join us on this day (June 13th).  Please let me know if you are available to join us. Since a visiti to the zoo is included for free we will also take time to walk around and visit the animals! We will be gone all day. I will give preference to parents who have not been on a trip before if we have too many volunteers.

Groep 1- 4 gaat naar dierenpark Amersfoort.

Groep 5 - 7 gaan naar Geofort.

• B (2)

De groep van Els voert deze avond de musical op!

• B (2)

Deze avond voert de groep van Denise en Jessica de musical op!